Si eu am avut o astfel de intamplare cand eram copil,insa nesabuinta copilariei mi-a dictat sa ii fac rau,acum nu i-as mai face asa ceva pentru nimic in lume,deoarece consider ca trebuie sa luam ca atare tot ceea ce este lasat de natura.In plus el nu a intrat in porumbarie sa il rapeasca la luat din vazduh acolo unde s-a folosit de ceea ce i-a lasat natura ca sa se poata hranii,atat el cat si puii lui.Cinva pe pagina il compara cu dihorul insa din punctul meu de vedere nu exista nici o comparatie asa cum am spuso mai sus modul lor de a rapii si se hranii este total diferit.Altcineva astepta ,,cu nerabdare" soimul calator si dumnealui as putea sa ii dau un raspuns si anume ce ar fi de stiut: ca acest gen de erete se hraneste cu pasari mici si rozatoare din categoria mica,porumbelul nefiind o tinta preferata,rapeste o singura data pe zi,creste de obicei un singur pui,are un areal infim in comparatie cu soimul calator care asa cum bine se stie este cea mai rapida pasare din lume,care se hraneste cu pasari de la categoria mica numite si ,,pasaret" pana la pasari migratoare din categoria mijlocie,columbidele fiind o tinta predilecta pentru el,are un areal foarte mare,creste in mare masura cate doi pui,se hraneste atat dimineata,cat si seara,soseste pe teritoriul Romaniei la sfarsitul lunii martie si daca ii permit conditiile meteo ramane pana la sfarsitul lunii noiembrie.Am spicuit acest paragraf in speranta ca si ceilalti crescatori care se vor confrunta cu astfel de intamplari vor proceda la fel,caci tot ceea ce fac asfel de rapiotoare este firesc si de aceea vreau sa subliniez faptul ca initiativa dumneavoastra este de nota zece.Insa desii si aceste intamplari fac parte din viata multor columbofili eu va astepte cu mai multe discutii si pareri despre porumbei si problemele cu care va confruntati cu totii.Va salut si va doresc succes tuturor.
FELICITARI!
Putini oameni ar da dovada de atata maturitate in gandire.
In fapt, pus in fata acestei situatii, nici macar eu nu stiu cum m-as comporta.
Inca o data, FELICITARI PT. ALEGEREA DE A-L ELIBERA SI NU DE A-L UCIDE!
da,eu nu l-as fi eliberat.nu din rautate,am salvat de ger cateva astfel de pasari dar autohtone mult mai plinute.am facuto pt. ca erau salbatice,de lai prins pe prada ala este dusman,am si eu probleme cu eica sunt mult prea domestici,pentru asta nu merita 0 a doua sansa,sper ca in 2 3 ani sa scap de ei si sa revina soimul prieten cu mine care vaneaza vara doar sus si camp deschis si iearna pe asezare.asa vad eu lucrurile si asa le stiu,acum alegerile ne apartin,multe realizari cu pasarile.
Este de admirat atitudinea dumneavoastra si faptul ca ati eliberat rapitoarea. Probabil ca inelul este atasat de catre dumneavoastra la piciorul eretelui, asta imi aminteste de articolele aparute pe site-uri columbofile in care se spunea ca au fost eliberate grupuri de rapitoare cu pene (ulii, soimi, ereti etc.), pasari ce aveau inele la picior de Norvegia si care erau eliberate cu scopul de a revigora populatiile autohtone, pasari importate in cadrul unor programe care se pare ca au alte tehnici de a vana, va intreb ce sanse au porumbeii nevinovati pe care cu totii ii crestem si ii indragim? Si in cazul altor salbaticiuni, ex. lupi, ursi, vulpi, care provoaca multe stricaciuni, exista si pentru ei protectie prin legislatie, dar daca sunt prea distructivi sunt aprobate vanatori cu scopul de a reduce nr. lor si de a avea un rol bine stabilit in troficitatea unui anumit areal. Citeam intr-un articol ca au fost eliberate prin sudul tarii 150 de rapitoare importate. Nu vor supravietui si nu se vor ACLIMATIZA TOATE, DAR 70% DINTRE ELE vor ocupa areale si vor VANA de la porumbei la tot ce misca. Autorul acelui articol descria stolul de rapitoare ca pe o molima neagra. VA INTREB, CATI DUSMANI NATURALI ARE ULIUL, ERETELE, SOIMUL ...? Nu foarte multi, aproape deloc. Cum este reglat numarul optim de exemplare intr-un anumit areal?
da inelul tricolor a fost pus de noi,in caz ca o sa mai cada prada la randul lui,poate o sa aiba parte de acelasi tratament,oricum imi venea sa-l rup in doua cand am vazut galateanul care era unul din cei mai buni jucatori ai nostrii,era cazator chiar,dar ratiunea...asta ne deosebeste pe noi oamenii de animale.
aooooleeeuuuuuuuuuuu dak eram inlocul tau nu mai avea nici cap nici picioare makr inceark sa ii mai raresti oricum faci cum vrei eu dak l-am prins lam lasat fara gat mie mia luat in 4 ani cred k peste 50 de porumbei si in ultimul timp imi ia numai zburatii k deee au mai multi muschi te salut si vezi poate il rezolvi;);););)
De fapt ai si tu dreptate....si eretii cred ca s-au adunat pe la sat mai mult din cauza faptului ca le-a fost distrus habitatu......si tot din cauza omului......in fine....iti vine cu greu sa accepti rolul lor in natura dar asta e.....:)
crede-ma ca galateanul mincat de el era unu din cei mai buni jucatori ai mei dar asta nu inseamna ca daca eu il omor acum am rezolvat problema pe viitor.....
Te contrazic, pentru ca daca s-ar inmulti si eretii destul de mult si cum ai da drumu la porumbei sa zboare ti-ar hali cate 2-3-4 porumbei ti-ai baga P..A si l-ai omora fara sa clipesti :))...mai ales sa fie si niste porumbei de valoare.
De dihor ce sa mai vorbesc ca ala mananca un porumbel si omoara 200....cand iti face o astfel de paguba nu se mai gandeste nimeni inclusiv tu ca e animal si ca ala e rostu lui pe pamant.....te apuca dracii iei toporu si il tai :)))...
Eretii sa manance vrabii, turturele etc., nu porumbei :)
vezi tocmai asta e ciclul natural,nu se inmultesc mai mult decat trebuie,iar daca porumbeii ar umbla cu placute la gat pe care sa scrie "porumbel" poate ar manca vrabii sau alte pasarele....dar sa nu comparam eretele cu dihorul,dihorul face parte din daunatori,eretele din rapitoare. Oricum maine 05.12.2010 va fi liber intr-o padure !!!!
Nustiu ce sa zic, e ca si cum tata incearca la tara sa scape de soareci prin punerea de otrava (grau otravit) prin toate colturile casei si pe afara si zilnic mor cu zecile dar parca tot nu se mai termina. Cam la fel sta treaba si cu eretele. Stiu ca nu ii suporta nimeni si tuturor ne pare rau cand vedem ca prinde un porumbel si mai ales unu frumos sau de valoare, dar trebuie sa fim constienti ca si daca il omoram nu cred ca am rezolva ceva......in fine eu cred ca l-as omora daca mi-ar nenorocii din porumbei.
de ce sa-l omori ? probabil daca ar putea manca iarba,asta ar face,asta inseamna sa omoram toti leii,tigrii,panterele si celelalte carnivore,toate sunt create cu un scop in acest lant trofic,noi le-am distrus habitatul prin taierile padurilor si extinderile oraselor si tot noi le-am distrus si hrana si culmea tot noi ne plangem.....
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Putini oameni ar da dovada de atata maturitate in gandire.
In fapt, pus in fata acestei situatii, nici macar eu nu stiu cum m-as comporta.
Inca o data, FELICITARI PT. ALEGEREA DE A-L ELIBERA SI NU DE A-L UCIDE!
ps:
cu o floare nu se face primavara....;)
De dihor ce sa mai vorbesc ca ala mananca un porumbel si omoara 200....cand iti face o astfel de paguba nu se mai gandeste nimeni inclusiv tu ca e animal si ca ala e rostu lui pe pamant.....te apuca dracii iei toporu si il tai :)))...
Eretii sa manance vrabii, turturele etc., nu porumbei :)